16 Aralık 1998 İtalya - Dünya Karması Maçı

İtalyan Futbol Federasyonu'nun kuruluşunun 100. yıl dönümü için Roma Olimpiyat stadında düzenlenen maçta birçok yıldız ismi görmek mümkün. Gelin takımlara bir göz atalım.

İtalya: Peruzzi (Buffon), Panucci, Maldini (Pessotto), Dino Baggio (Tommasi), Nesta (Negro), Cannavaro (Torricelli), Fuser, Albertini (Cois), Inzaghi (Delvecchio), Di Francesco (Bachini) ve Totti (Chiesa).

Dünya Karması: Pagliuca (Shorunmu), Ze Maria, Nyathi, Hierro (Nakata), Dunga (Joao Pinto), Aron Winter (Julen Guerrero), George Weah, Rui Costa (Luis Hernandez), Ronaldo (Suker), Zidane (Bierhoff) ve Batistuta (Salas).

İlk gol Albertini'nin büyülü pasına Inzaghi'nin topu indirmeden yaptığı güzel vuruş getirdi. Üst direkten seken top çizgiyi geçince, İtalyanlar 1-0 öne geçti.

20. dakikada süper Pippo bir kez daha gole yaklaştı ama Pagliuca şaşırtıcı bir hamleyle Inzaghi'nin kendisini geçmesine engel oldu. İtalyanlarda kaçan golün şaşkınlığı sürerken Dünya karması atağa kalktı. Zidane'ın pasıyla ceza sahasında boş kalan Arjantin boğası Batigol, topa öyle bir vurdu ki, tüm Antik Roma sarsılmış olmalıydı. Batistuta golü meşhur sevinciyle kutlarken, şutun hızına da gönderme yapmayı ihmal etmedi.

(Batigol'ün klasikleşmiş gol sevinncine bir örnek)

Golden hemen 2 dakika sonra Hollandalı yıldız Winter sol kanatta Evgeni Plushenko'yu kıskandıracak bir geçişle topu Ronaldo'ya taşıdı. Ronaldo kaleye iyice yaklaştıktan sonra topu içeriye yolladı. Boştaki topa Milanlı Weah vurunca Dünya karması bir anda 2-1 öne geçmiş oldu.

(Batistuta, Rui Costa, Ronaldo, Weah ve Winter)

36. dakikada Milan'ın Pirlo'dan önceki beyni ve sihirli ayağı Albertini bir kez daha sahneye çıktı. Kale önüne yolladığı muhteşem pasa Di Francesco dokundu ve top ağlarla buluştu.

İlk yarının sonuna geldiğimizde, Parmanın tecrübeli sağ açığı Diego Fuser, Batistuta'ya nazire yaparcasına muhteşem bir vuruşla takımını 3-2 öne geçirdi. Peki pası kim attı diye mi sordunuz? Cevap, ilk 2 golde olduğu gibi Demetrio Albertini.

2. yarıda dönemin en iyi forvetlerinden birisi sahneye çıkıyordu. Parma ile sezon sonunda UEFA kupasını kaldıracak olan Enrico Chiesa, 3 gollük resitalinin ilk parçasını 57. dakikada çaldı. Maldini'den gelen topu şık bir plaseyle ağlara yollayan golcü, takımını 4-2 öne geçirdi.

80'de bir kez daha sahneye çıkan Chiesa, Tommasi'den kale önünde aldığı topu boş kaleye yuvarlayarak farkı üçe çıkardı. 86. dakikada da maçın sonucunu belirleyen golü kaydetti. Sağ kanatta Tommasi'nin attığı sert şutu Beşiktaş'tan tanıdığımız Shorunmu önlemeyi başarsa da, top Chiesa'nın önüne gelince sonuç kaçınılmazdı. 


Yorumlar