1990 Maradona, Hagi'ye Karşı

18 Haziran 1990 tarihinde, İtalya'daki futbolseverler, iki dünya yıldızını aynı anda izleme şansına sahip olmuşlardı. Dünya Kupası B grubunda son şampiyon Arjantin, Balkanların yükselen futbol ekolü Romanya karşısına çıkmıştı. Gözler, iki muhteşem on numaranın üzerinde olacaktı: Maradona ve Hagi...

Romanya'da kendini göstermek isteyen Hagi; Arjantin'de ise Napoli'yi şampiyon yapmış Maradona...Maradona'dan ötürü, Arjantin maçları kendi ülkesinde oynuyor gibiydi. Maçın başlarında, önce Maradona Hagi'yi düşürmüş, daha sonra kendisine yapılan hareketin öcünü almak istercesine Hagi Diego'yu...Sizin anlayacağınız, bizim Hagi o zamanlar da pek bir öfkeliymiş.

Maçta daha etkili olan taraf Romanya idi. O zamanlar steaua'da oynayan Hagi, kendisini avrupa piyasasına göstermek istiyor olacak ki bu maçta bencil olduğunu söylemek zor değil. Uzaktan şutlar, pas yerine şova dönen çalımlar...Ama doğruya doğru, Hagi bu oyunu çok iyi oynuyordu. O zamanlar Lacatus ile birlikte Romanya'nın en önemli silahıydı. Lacatus sağ açıkta etkiliyken, Hagi sahanın her yerine ayak basmıştı.

Arjantin ise maçın başında Maradona'nın harika pasını Caniggia'nın değerlendirememesiyle golden olmuştu. Ondan sonra da önemli bir pozisyon bulamamışlardı.

2. yarıda Maradona'nın kullandığı duran topta Monzon ile golü Arjantin bulmuştu. Fakat romanya yılmamıştı ve Balint ile beraberliği yakalamıştı. Bu goller dışında sahanın en göze batan ismi kesinlikle Hagi'ydi. Her ne kadar kupada yoluna emin adımlarla devam edecek olan takım Arjantin olsa da, Romanya oynadığı futbolla gelecekte daha iyi işler yapacağını göstermişti.

Bu kupadan sonra, efsanevi Bernd Schuster yerine Real Madrid'in yolunu tutacaktı Giga. Eğer Maradona, 1994'de doping cezası almamış olsaydı, bu muhteşem düelloyu bir kez daha izleme şansına sahip olacaktık.

Yorumlar