16 haziran 1996 danimarka hırvatistan maçı

ilk yarıda, danimarka'nın etkili sayılabilecek 1-2 atağı olmasına rağmen, vlaovic ve suker'le çok net pozisyonlar bulmayı başarmıştı hırvatlar. ikinci yarıda danimarka'ya top göstermemiş, maçın skorunu belirleyecek golleri bulmuş, ve danimarka'yı net bir sonuçla mağlup etmişti.

bu maç, suker'in saha içinde tanrılaştığı mücadelelerden birisidir. muhteşem top kontrolü, dengesi, etkili şutlarıyla harika bir oyuncuydu davor suker. maçın kilidini açan penaltı pozisyonunda da stanic'in önüne sol ayağının dışıyla öyle harika bir pas atmıştı ki, en yetenekli 10 numaralara taş çıkarmıştı adeta. penaltıyı gole çevirmiş, takımını 1-0 öne geçirmişti. 2. gol gecikecekti çünkü kapanan danimarka savunmasını aşmak oldukça zordu. yine suker'in dahil olduğu bir pozisyonda, boban'ın ayağına al da at dercesine verdiği pas, hırvatları 2-0 öne geçirmişti. bu dakikalarda, şampiyona tarihinin en güzel gollerinden birisini atabilirdi suker. ortasahada kontrol ettiği topa öyle bir vurmuştu ki, kaledeki dev biraz daha ileride olsa, onu yaklaşık 50 metreden avlayacaktı. maçın sonunda ise, gecenin golü gelmişti. kalesini terk eden schmeichel, henüz kalesine geri dönmüştü ki, suker'in muhteşem aşırtması karşısında yere çöküp kalmıştı.

maçtaki topla oynama oranını bir yerlerden bulabilirsem burada da paylaşacağım. bu maçta danimarka'nın üstün oynadığını söylemek için maçı sadece danimarka atak yaparken izlemek gerekir.

edit : ilk yarıdaki topla oynama oranı, %54-%46 hırvatistan lehineydi. 2. yarıda bu oranın artmış olması muhtemel.

Yorumlar